KAYINVALİDE KLASİĞİ:)
Uzun zamandır denemelerin yaptığım ve muhakkak lezzetini tadan misafirlerimden tarifi istenen bir lezzet.Misafir menüsünde vazgeçilmezlerin yerini en kısa zamanda aldı.Sevgili kayınvalidemden öğrendiğim lezzet.Her gittiğimizde masada gözlerimiz arar patlıcan sarmasını.
Sizi bilem ama ben patlıcanlı olan her türlü yemeğe bayılıyorum:),Ee eşiminde severek yediği bir yemek olunca evimizde sık sık yapılan lezzetler arasına giriverdi patlıcan sarma.İlk başlarda becerebilirim miyim diye düşündüm çünkü kolay değil anne elinden tattığınız lezzeti tatmak, ama sanırım boynuz kulağı geçti:).İlk başlarda telefondan alınan tarif zamanla yerini ezbere ve doğaçlamaya bıraktı.Ve bundan sonra evimizde severek yediğimiz bir yemek türü oldu,tabi bunda sevgili eşimin iltifatları büyük rol alıyor.Tarife gelince patlıcanları ister kızartarak,ister fırında közleyerek yapabilirsiniz .
Sizi bilem ama ben patlıcanlı olan her türlü yemeğe bayılıyorum:),Ee eşiminde severek yediği bir yemek olunca evimizde sık sık yapılan lezzetler arasına giriverdi patlıcan sarma.İlk başlarda becerebilirim miyim diye düşündüm çünkü kolay değil anne elinden tattığınız lezzeti tatmak, ama sanırım boynuz kulağı geçti:).İlk başlarda telefondan alınan tarif zamanla yerini ezbere ve doğaçlamaya bıraktı.Ve bundan sonra evimizde severek yediğimiz bir yemek türü oldu,tabi bunda sevgili eşimin iltifatları büyük rol alıyor.Tarife gelince patlıcanları ister kızartarak,ister fırında közleyerek yapabilirsiniz .
Malzemeler:
- 4 Adet Uzun Kemer Patlıcan
- 2 Adet Domates,
- 300 Gr. Kıyma,
- 1 Adet Yumurta,
- 1 Baş Soğan,
- 2 Diş Sarımsak,
- Tuz ,
- Pul,
- 3 Kaşık Galet Unu.
- 2 Yemek Kaşığı Salça
- Tuz , Pulbiber,
- Karabiber,
- Kimyon
Yapılışı;
Not: Patlıcanları fırında ızgara yerine sıvıyağdada kızartılabilirsiniz.
Eğer fırında pişirmek istemezseniz kullanacağınız tencereye dizip sosuna bir bardak su ilave edip yaklaşık yarım saat pişirerek de tadabilirsiniz.Afiyet olsun.
insan böyle bir güzelliğin karşısında sakin olamaz diye düşünüyorum yada ben patlıcanı çok seviyorumm ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilKayınvalidler, anneler sağolsunlar yavrularına ellerinden geldiğince yadımcı olurlar,zamanı geldiğinde hani derlerya anne olunca daha iyi anlayacaksın gerçektende öyle oluyor Esra'cım.Yine döktürmüşsün resimler çok güzel,sunumda bir o kadar ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık..Ben patlıcan sever olaraktan bayıldım:)Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık.patlıcanı bende çok severim.enfes görünüyor.
YanıtlaSilannelerimizin veya kayınvalidelerimizin ellerinden çıkan yemekler nedense daha bir leziz olur.ellerine saglık.
YanıtlaSilHARİKA CANIM ELLERİNE SAGLIK
YanıtlaSilBAYILIRIM HATTA GECENLERDE BENDE YAPTIM ARŞİVE EKLENDİ BEKLİYOR YAYINLANMAYI
AFİYET BAL OLSUN ESRACIM
SEVGİLER
Canım harika gözüküyor ellerine sağlık....
YanıtlaSilCanım ellerine yüreğine sağlık...
YanıtlaSilMerhaba. Harika bir lezzet, ellerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilResimler süper olmuş, nedense patlıcan sever olarak bende bu lezzeti çok seviyorum,ellerine sağlık.
YanıtlaSilmmm nefis bir yemeğe benziyor.ben de bayılarak yerdim sanırım:)ellerinize sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilEsra'cım yine döktürülmüş,resimler harika olmuş,en kısa zamanda yemeğe geldiğimde bende istiyorum bu hoş görüntülüpatlıcan yemeğinde.Sevgiyle kal görüşürüz canım:)
YanıtlaSileline sağlık esracık,afiyet olsun,sevgiler...
YanıtlaSilEsracım nerelerdeydin uzun zamandır gözükmüyordun ,nihayet gelmişsin çok sevindim.Yemeğin görüntüsü harika ellerine sağlık.
YanıtlaSilEsracım ellerine sağlık güzel görünüyor.
YanıtlaSilEsracım dün gelen misafirlerime vermiş olduğun tarifi aynen birebir uyguladım ve sonuç mükemmel oldu.Tabi benim patlıcanların biraz ufak oldu ama tadı gerçekten çok güzeldi.Tekrar teşekkür ediyorum ellerine sağlık.
YanıtlaSilsa.Canım ziyaretin için tşşk.patlıcan yemeği bizim evdede sevilerek yenir.bu tarifin kuşbaşı etle yapıyorum..yağda kızartılarak yapmak daha lezetli oluyor.blog sayfama ekliyorum sevgiler..A.E.O
YanıtlaSilCanım merhaba..Blogumda ödülün var:)Uğrarmısın.Sevgiler..
YanıtlaSilEvet Ayfersultan dediğin gibi yağda kızartılarak yapmak daha lezzetli oluyor , malum kilolar aldı başını gidiyor:).Ama emin ol yağda kızarmış olan lezzetden çok fazla farklı olmuyor.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor.közleme olduğundan dolayı bende yaparım artık.teşekkürler canım.
YanıtlaSilbu arada beni sorduğun içinde teşekkürler buralardayım artık:)))
esra bende yaptım köfteli patlıcan sarmandan süper oldu patlıcan yemeyen eşim bile üç tane yedi ellerine saglık izninle tarifi bloguma koymak istiyorum
YanıtlaSilSevgili Fatma inan denemeni ve patlıcan sevmeyen eşinin bile yemesine çok sevindim:)Tarifi blogunda tabiki yayınlayabilirsin beni çok nutlu eder.
YanıtlaSilbayildim adeta. ellerinize saglik. sevgiler...
YanıtlaSilAfiyet Olsun Ateşböceği;
YanıtlaSil