22 Eylül 2009

Şeker Gibi Bayram Dilerim...


Biliyorum bu yazıyı yazmakta ve blogumu güncellemekte baya geç kaldım.Ramazan ayı başlangıcında yapılan organizasyon davetleri planlanan akşamlar malesefki rafa kaldırıldı.Sebebi ise tam olarak bilinmiyor ama iş yoğunluğu uyuşukluk ve halsizlik diyelim:).Onbir ayın Sultanı otuz gün olan Ramazan ayı bir çırpıda nasıl geçiverdi anlamadık.Arkadaşlarımız ve ailemizin verdiği davetlere katılarak dolu dolu bir ramazan geçirdik.Ve geldi çocukluğumdan beri iple çektiğim kocaman ailemin bir araya geldiği bayram günü; eski günlerdeki neşemden hiçbir şey kaybetmeden heyecanıyla yaşamayı sevdiğim bayram günü.Rabbim tüm dostlarıma sevdikleriyle birlikte nice bayramlar geçirmesi dileğiyle; herkesin bayramı şeker gibi geçsin(daha doğrusu geçmiş bayramı) inşallah.Bayrama yakışır tatlı mı tatlı bir tarif ev baklavası afiyet olsun...

Malzemeler;

  • 3 Adet Yumurta
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • Yarım Çay Bardağı Süt
  • 1.5 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
  • Alabildiği Kadar Un


İç Harcı için;

  • 1,5 Su Bardağı Ceviz veya Fındık İçi
  • 250 Gram Margarin Veya Tereyağı
  • 1 Paket Mısır Veya Buğday Nişastası


Şerbeti İçin

  • 7.5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 6 Su Bardağı Su
  • 1/2 Limon Suyu

Karıştırma kabına bütün malzemeleri alıp kulak memesi kıavmından biraz daha sert olana kadar yoğurun . Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırın. Hamurları yuvarlayıp tepsiye dizin ve 15-20 dakika bekletin. Tezgaha nişasta serpiyoruz. Hamurları yemek tabağı büyüklüğünde bir şekilde açın. Hamurumuzu açarken üç kat olarak üst üste yağlayıp koyun. Hazırladığımız hamurları merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açın. Tepsiye serip üzerine ceviz veya fındık serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam edin. Son hamuru açtıktan sonra tepsiye serip kenarlarını içeri alıp sıkıştırın.Baklavamızı arzu ettiğiniz şekle göre dilimliyip kesin. Erittiğimiz margarin veya tereyağı ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyorun. 180 derecelik fırında ortalama 55-60 dakika pişirin. Üzeri kızarana ve kenarlardan birer parmak küçülene kadar fırında pişirin. Şerbetini için toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencerede 15 dakika kaynatın. Fırında pişmiş olan baklavamızın üzerine biraz ılıdıktan sonra şerbeti ılıkken dökün.

8 yorum:

  1. geçmiş bayramın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  2. canım geçmiş bayramın kutlu olsun.nice güzel bayramlara sevdiklerinle inşallah.

    YanıtlaSil
  3. bende sevdiklerinşzle,
    nice nice bayramlar yaşamanızı temenni ederim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş bayramını kutlarım.
    Kucak dolusu sevgiler bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  5. hmm nede nefis olur ev baklavasi...
    sevgiler hayirli cumalar canim

    YanıtlaSil
  6. geçmiş bayramın kutlu olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Hımmm bu baklavayı yeme şerefine ulaştığım için çok şanslıyım içindeki fındıklar kıtır kıtır mükemmel olmuştu ellerine sağlık bayram gelmeden bir tepsi daha istiyoruz Esra'cım :)

    YanıtlaSil
  8. Vildan yazarda ben eksik kalırmıyım vildan'ın dediklerine aynen katılıyorum ellerine sağlık canım grşüzere...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler...