16 Mayıs 2009

KOZALAK TATLISI




Her seferinde bloguma tatlı tarifi eklemiyeceğim desemde nedense yeni tarif hep tatlı tarifi oluyor.Artık hava sıcaklığı artıyor, sıcak yaz günlerinde serin serin yiyebileceğimiz ağızda dağılan çıtır çıtır bir lezzet.Nazan arkadaşımın annesi Füsun teyzeden bir tarif her zamanki gibi enfes bir masa hazırlamıştı ellerine sağlık füsun teyze:)



Malzemeler;

7 Adet Ülker Metro Çikolata

2 Yemek Kaşığı Tereyağ

2 Yemek Kaşığı Bal

1/2 Paket Cornfleks
2 Yemek Kaşığı Kayısı Reçelinin Suyu(arzuya göre ama çok güzel aroma katıyor)


Yapılışı;

Tencereye metroları ortadan ikiye bölerek koyuyoruz daha sonra tereyeğını ve balı ekleyerek eritiyoruz(tencerenin altı hep kısık ateşte olacak.).Eriyen karışıma cornfleksı ekleyerek ezidirmeden karışımla özleştiriyoruz.En son olarak kayısı reçelinin suyunu ekliyoruz.Daha sonra bir kabın içerisine su koyuyoruz. Arzu ettiğimiz büyüklükteki iki adet fincanın içini içerisini su loyduğumuz kapta ıslatıyoruz hazırladığımız karışımla dolduruyoruz ve servis edeceğimiz kaba ters olarak çeviriyoruz.Buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletiyoruz.Afiyet olsun:)

13 yorum:

  1. değişik bir tarif olmuş.ellerine saglık.oglum çok sevinecek.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim eylem.gerçekten değişik bir lezzet oğlunuda çok seveceğinden eminim..

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten görüntüsü bile harika ellerine sağlık canım....:)

    YanıtlaSil
  4. tşk ederim pembe tatlar:)

    YanıtlaSil
  5. Esracım harika bir lezzet ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim derya:)

    YanıtlaSil
  8. cok güzel görünüyor canım ellerıne saglık sevgiler....

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim cansudere:)

    YanıtlaSil
  10. Görünüşü çok lezzetli ve şık duruyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. tadına bakmadım

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler...