4 Kasım 2009

Kafesli Vişneli Tart



 
Uzun zamandır aklımdaydı vişneli tart yapmak bir türlü fırsat bulamıyordum.Nihayet hafta sonu yoğunluğundan ve hayırlı bir işin, hayırlısıyla sona ermesiyle kendimi mutfakta buluverdim..Bu lezzeti keşfettikten sonra ,bu lezzeti kaç kera tattım hatırlamıyorum, en etkkin sebebi sanırım vişneye olan düşkünlüğüm.Uzun yıllara dayanır bu tarif. Bloglarda tart hamuru araken nihayetinde sevgili Selin Çağlayanda bulmuştum ,her defasında beni yanıltmayan ve tadan herkesin tarifini aldığı bir tart.Benim tercihim turtada her zaman vişneden yana olur pişerken evi saran enfes kokusu bile yeter insana.

 
 Malzemeler;
  • 250 Gram Tereyağ(Oda sıcaklığında)
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta(1 Tanesi sarısını üzerine sürmek için)
  • 5 yemek kaşığı soğuk su

İç Malzemeler;
  • 1 kutu dondurulmuş vişne
  • 1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı;

  • Dondurulmuş vişneleri bir tencereye alın ve üzerine toz şeker ekleyin.
  • Vişneler suyunu salıp hafif çekene kadar orta ateşte kaynatın ve soğuması için bekletin.
  • Hamuru hazırlamak için 3 su bardağı unu eleyin.
  • Elediğimiz unun üzerine yumuşattığınız bir paket tereyağını ekleyin.
  • 5 yemek kaşığı soğuk su, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve elinize yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin..
  • Sonra hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya ayırın.
  • İkiye ayırdığımız hamurun bir parçasını buzdolabına kaldırın.
  • Kullanacağımız fırın kabını yağlayın.
  • Hamurun bir parçasını merdaneyle yardımıyla açarak kalıba yerleştirin.
  • Vişneli karışımın suyunu süzün.
  • Kalıptaki hamurun üzerine suyunu süzdüğünüz vişneli içten yayın.
  • Hamurun diğer parçasını merdane yardımı ile açıp şeritler halinde uzunlamacasına kesip hamurumuzun üzerine kafes şeklinde yerleştiriyoruz.
  • Öncede ısıttığımız fırınımızda 175 derecede 45 dakika kadar (üzeri pembeleşene kadar ) pişirin.
  • Afiyet Olsun

 


 


 

 

23 yorum:

  1. Esracım ellerine sağlık harika görünüyor öptüm...

    YanıtlaSil
  2. canim ne nefis bir goruntu ellerine saglik...
    hmmm cok sahane gorunuyor ben neyse ufak ufak kacayimda canim cekmesin;P

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık görüntü şahane, yine döktürmüşsün:)

    YanıtlaSil
  4. Vişnenin pişerken etrafa yayılan kokusu ,buram buram buralara kadar geldi.Ellerine,emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. ÇOOK SEVERİM ...ELLERİNE SAĞLIK CANIM..HARİKA GÖRUNUYOR...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba. Görüntü süper, lezzet konusunda şüphem yok, nefis olmuştur, ellerinize sağlık. Vişnenin her halini severim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. yaaa süper ama ben hamur işini beceremiyorum canımın çektiğyle kalıcam

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Ece inan denemeni isterim,göreceksinki başaracaksın,yapımı çok kolay ,İnşallah en kısa zamanda yapıp tatman dileğiyle.

    YanıtlaSil
  9. Nefis görünüyor arkadaşım,ellerine sağlık.Afiyet şeker olsun size.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Eline sağlık canım.Kafesli tatları severim ama itiraf ediyorum yapmasını hiç denemedim.Gözümde büyüttüğüm kadarda değilmiş.
    Akıcı,ayrıntılı anlatımın için teşekkür ederim.
    Mutlu hafta sonları diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglık süüper gorunuoor..gecmıs olsun dıleklern için de cok tskler...

    YanıtlaSil
  12. Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle...

    İYİ BAYRAMLAR:)))

    YanıtlaSil
  13. Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın. Hayırlı ve bereketli Kurban Bayramı dilerim.

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık canım.
    hayırlı bayramlar.sağlıklı,mutlu nice bayramlara ailenle birlikte

    YanıtlaSil
  15. ya Esracım ben bu vişneli tarta yorum yazmış birkaç soru sormuştum geçen haftalarda nereye gitmiş yorumum göremiyom.
    neyse bidaha sorayım.bu tartı ananem yapardı elmalısını.üstü böyle kafes kafes.elmalısıda aynı fakat iç harcı değişik heralde de nasıl?
    elmadan başka ne konuyor bir tarif lütfennnnnn

    YanıtlaSil
  16. Ceyda'cım merhaba yorumlara bende baktım ama sadece son gönderdiğin yorumu görebildim.Elma yerine şeftali ve elmada koyabiliyorsun vişneli tartın tart hamurunun tarifiyle aynı sadece tuz yerine 2 tatlı kaşığı pudra şekeri kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
  17. GERÇEKTEN MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR PİŞERKEN YAYDIĞI KOKUYU DÜŞÜNEMİYORUM BİLE EMEĞİNE SAĞLIK CANIM...
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel görünüyor. Çok severim bende.
    Görünüşüde harika.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Canım mutlu günler dilerim.

    YanıtlaSil
  20. ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
    GÖNDEREN: http://nursen-yemek.blogspot.com/

    50. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

    http://porselendemlik.blogcu.com

    http://birdemliksohbet.blogspot.com

    http://gelibolu17.blogspot.com/

    tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için

    21 ARALIK 2009 - 4 OCAK 2010

    TARİHLERİ ARASINDA

    http://nursen-yemek.blogspot.com/

    YANİ BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
    VE TARİFİNİZE
    "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 50.HAFTA "
    BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
    LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.

    ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN
    http://gelibolu17.blogspot.com
    ARKADAŞIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  21. Canım merhabalar..Hımm bayıldım.Ellerinize sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. Esracım nerelerdesin iyimisin?
    Hadi çık ortayada bir ses ver.merak ettim

    YanıtlaSil
  23. Yaşamınca güzel yıllar, mutlu yarınlar, dostça dostluklar hep senin olsun. MUTLU YILLAR.
    Canım iyimisin.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler...