15 Ekim 2009

Zeytinyağlı Pırasa


Bizim ailede sebze denince ben, et yemekleri denince akla hemen eşim gelir.Bütün sebzeleri ayırt etmeden yiyebilirim sadece bamya ve bakla haricinde sebebini bende bilmiyorum ama sevemedim bir türlü.Geçen gün iş çıkışı pazara uğradığımda, tezgahlarda bütün kış sebzelerini görünce ne kadar sevindiğimi anlatamam bir an hepsinden almak geldi içimden,sonra düşününce bütün sebzelerin hepsini birden bir haftada bitiremiyeceğimizi düşünerek, aralarından seçim yapmak zorunda kaldım.Sonuçta blogumda temel lezzetlerin esikliğini tamamlamak için ,benim ise severek yediğim ama eşime bir türlü sevdiremediğim zeytinyağlı pırasa.
Malzemeler;
  • 1/2 Kilo Pırasa
  • 2 Adet Havuç
  • 1/2 Çay Bardağı Pirinç
  • 1 Tatlı kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çorba Kaşığı Şeker
  • 1/2 Limon Suyu
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 2 Su Bardağı Kaynamış Su
  • Tuz,
Yapılışı;
Havuçların kabukları soyup, halka halka yada yarım ay şeklinde doğrayın.Pırasaları bir parmak kalınlığında olacak şekilde doğrayın.Kullanacağımız tencereye, zeytinyağı ve salça koyup, iyice kavurun.Havuçları ve pırasaları ilave edip yaklaşık beş dakika kavrun.Pırasaların
üzerini iki su bardağı sıcak suyu, limon suyu, şeker ve tuzu koyup , 25 dakika pırasalar yumuşayana kadar pişirin.Yumuşayan pırasaların üzerine yıkadığımız pirinçleri ilave edip yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirip altını kapatın.(Pirinçleri önceden ilave ederseniz lapa olabilir.)
Not:
  • Pirinç kullanmadanda yapabilirsiniz.
  • Limon suyu yemeğin pişme süresini uzatacağından sonradan ilave etmenizde fayda var.

13 yorum:

  1. aynı sistem bizim içinde geçerli.sebzeye bende bayılırım.pırasaya henüz başlamadık.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Esra hanım bende pırasayı severek yiyenlerdenim ama malesefki eşimin pırasayla arası pek yoktur.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  4. herkes sevmez ama ben de cok severim. ellerine saglik cnm.

    YanıtlaSil
  5. sitenizi uzun süredir takip ediyorum. her defasında bir sürü şey düşünüp yorum yazmaya üşeniyordum açıkçası. ben sizde kendimi görüyorum.Bunları bizle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Zeytinyağlı pırasa ise çok güzel gözüküyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Geceninn bir yarısı canım çekemdi desem yalan olur .Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Ben de et yemeklerini daha çok severim. ama güzel olmuş bir pırasayada hayır demem bol limonla götürürüm.:) eşinize size afiyet olsun güzel yemekleriniz.:)

    YanıtlaSil
  8. Esra hanım malesefi eşlerin pek fazl sebzeyle araları yok bizded durum aynı ama benim için limonlu pırasa vazgeçilmezdir.Cornflekslı tatlınızı yaptım ve misafirlerimden inanılmaz övgüler aldım ellerine sağlık yeni tariflerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  9. Pırasa mükemmel gözüküyor canım benim ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık z.yağlı pırasa bollll limonlu üç öğün yesem bıkmam galiba :)) güzel bir hafta dileğiyle...

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglik canim sebze yemekleri bizim ailede cok sevilir heleki pirasaysa hmmm

    YanıtlaSil
  12. Harika görünüyor canım. Çok severim. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler...