11 Ağustos 2009

Narlıkuyu Öğretmenin Yeri








Mersin Taşucu'na gidipte Narlıkuyu Öğretmenin Yerinde ağzınıza attığınızda içinden fışkıran şerbetli lokma lezzetini yemeden olmaz.Şimdiye kadar yediğim lokmaların en lezizi.Artık her yaz döneminde klasikleşen lokma keyfini bu sefer sizin için görüntüledim.Tarifi aldım tabikide; ama her ustanın bir sırrı vardır. O sır tarifi denedikten sonra tarife eklenmiş mi eklenmemiş mi öğrenecez:)

Malzemeler;
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1Su Bardağı Süt
  • 20 Gr Yaş Maya
  • Göz Kararı Un
  • Yağ(Kızartmak İçin)

Şerbeti İçin;
  • 2,5 Su Bardağı Şeker
  • 2,5 Su Bardağı Su
  • ¼ Limon Suyu

Yapılışı;
1 Su bardağı su ve 1 bardağı süt iyice karıştırılır.Karışıma maya eklenip kek hamuru kıvamı gelinceye kadar yavaş yavaş un eklenip yoğurulur.Hamuru kızartmak için ısınan yağa hamurdan çay kaşığı yada tatlı kaşığı yardımıyla şekil verilip kızartılır.Şerbeti için tencerede su ve şekeri karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz .Ocaktan indirmeye yakın limonu ilave edip soğumaya bırakıyoruz.Hazırlanan şerbete(soğuk şerbet) lokmalar atılıp şekeri içine almasını bekleyip servis edilir.

5 yorum:

  1. mersine gidememde siz tarfi getirmişiniz yapabilirim heraldae blogunuz güzel fakatt çok az güncellmeler yapmışsınız arayı açmayınız selamlar bye

    YanıtlaSil
  2. Havvanur hanım eminimki sizde çok güzel yaparsınız.Önerinizi dikkate alacağım çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Benim de tadını hiç unutamadığım Cunda Adasında bir lokmacım var. Hayatımda 2 kez gittim ama lokma muhabbetim hiç bitmedi. Mersindekini de tatmak kısmet olur belki birgün :)İnşallah seninki de o lezzet de olur.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. selam..kendi blog şablonumun aynısı sadece siz de gördüm..nihayet dedim..lokma tatlsıyla pek aram yok yağda kızardığı için ama o kadar övmüşsünüzki canım çekmedi değil:)

    YanıtlaSil
  5. siz birde izmir in lokmasını yiyin.ama mutlaka o ustanında yaptığı güzeldir.hoşçakalın.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler...