12 Temmuz 2009

Çilek Soslu Tavuk Göğsü


Eşimin kardeşinin arkadaşalrıyla ders çalışma günü olunca, banada birşeyler yapmak kaldı.Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bu sıcak havalarda buz gibi bir tatlı iyi gider diye düşündüm ve mutfağın yolunu tuttum. Hafif ve kolay yapımıyla yaz aylarında serinletici tavuk göğsü....

Malzemeler;
3 Kahve Fincanı un
3.5 Kahve Fincanı Toz Şeker ,
1 Litre Süt,
125 Gr Sana Yağ,
1 Paket Vanilya,
Yarım Su Bardağı Dövülmüş Çekilmiş Fındık,
1 Paker Çilek Sosu,

Yapılışı;

Tavuk göğsunu yapacağımız kabı ocağın üzerine alıp 125 gram yağı eritiyoruz eriyen yağın üzerine unu ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.Kavurduğumuz unun üzerine sütümüzü ve şekerimizi ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Kıvama geen muhallebinin altını kapatıp vanilyayı ekleyerek mikserle 5 dakika çırpıyoruz ve kullanacağımız kabın içerisine boşaltıp 2 saat buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.Ayrı bir yerde hazırladığımız çilek sosunu soğuyan muhallebimizin üzerine döküp tekrar soğumaya bırakıyoruz.En son olarak servis yapacağımız zaman çekilmiş fındıklarımı üzerine döküp servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun:)

3 yorum:

  1. Hımm ne güzel olmuş canım çilek soslu ohh buz gibi:))
    Ellerine sağlık mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle..

    YanıtlaSil
  2. Pembe tatlar çok saol inşallah hepimiz için huzurlu,sağlıklı bir hafta olur.

    YanıtlaSil
  3. ÇOK LEZZETLİ VE ŞIK GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler...