19 Mart 2009

FIRIN SÜTLAÇ


Eşimin vazgeçemediği tatlıdır fırın sütlaç.Akşam yemekteyiz programını seyrederken 'fırın sütlaç olsa da yeseydik ' diyince iş başa düştü akşam mutfağa girip sütlaç yapımına başladım. Sizlerinde her zaman severek yiyeceği hafifi bir tatlı...


Malzemeler;
1 Litre Süt
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç
2Yemek Kaşığı Nişasta
1.5 Su Bardağı Şeker
2 Paket Vanilya (Arzuya Göre)


Yapılışı;
Pirinçleri ikisu bardağı su ile pirinçler pişene kadarkısık ateşte pişiriyoruz.Sütü,şekeri ve suda açtığımız nişastayı ekliyoruz.Karışım kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.n son 2 apaket vanilyamızı ekleyip altını kapatıyoruz.Güveç kabına yada fırına dayanıklı kaplara koyduğumuz sütlaçı soğuyana kadar bekliyoruz(Soğutmadan fırına koyduğumuz takdirde sütlaç kabarıp kaplarından taşıyorlar).Daha sonra soğuyan sütlaçlarımızı tepsiye yerleştirip altına ikiparmak kadar su ekliyip fırının ızgara bölümünü açıp 200 derecede üzerlerini kızarana kadar pişiriyoruz.Şimdiden afiyet olsun..

5 yorum:

  1. ohhhh...bu sülacı da insan yemek istemez mi...ellerine sağlık..benim de nicedir aklımda da bir türlü sıra gelmedi...sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  2. inşallah en kısa zamanda sıranın fırın sütlaca gelmesi dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  3. Çok severiz bizde ailecek sütlacın her halini.Ellerinize sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. oy oyy oyyy süper görünüyor bayılrım fırın sütlaca... sütlaç varken nerdeyse hiç yemek yemem o bitene kadar... ellerine sağlık öptüm canım...

    YanıtlaSil
  5. Tşk ederim sevgili ilker ve eyerhagu eminim sizlerin lezzetli ellerinidende çok güzel sütlaçlar çıkar:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler...