26 Ocak 2009

Nefis Tatlı Profiterol

Kimsenin tadına doyamıyacağı, yapması biraz meşakatli olsada yapmaktan ve yemekten vazgeçemediğimiz tatlı...

 

 
Hamuru için;

 
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 100 Gr. Margarin
  • 1 Su Bardağı Un
  • 5 Yumurta
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Çay Kaşığı Şeker
     
İç Kreması için;

 
  • 2,5 Su Bardağı Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yumurta Sarısı

Sosu İçin;

 
  • Bir Paket HazırÇikolata Sosu
  • 2.5 Su Bardağı Süt

 
Hamurunun Yapılışı;
  • Tencereye suyu koyun ve kaynatın.
  • Su kaynadıktan sonra margarini ekleyin ve eritin.
  • Margarin eridikten sonra un, tuz ve şekeri ilave edip hızlıca karıştırın. Karışım kaynayınca ocaktan alıp ılınması için bekleyin.
  • Ilınan karışıma yumurtaları birer birer ekleyin. Eklediğimiz yumurtaları mikserlerle iyice karıştırın. Her yumurtanın karışıması gerekiyor.
  • Karışma işlemi bittikten sonra karışımı buzdolabında 1.5 saat soğuması için bekletiyoruz.
  • Yağladımız veya yağlı kayıt serdiğimiz tepsiye soğuyan karışımızdan bir çay kaşığı büyüklüğünde alarak karışımı tepsiye diziyoruz.
  • Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyup 15 dakika pişiriyoruz.
  • Fırını kapattıktan sonra fırın kağağını açmadan hamurları içinde 15 dakika bekletiyoruz.
  • Hazırladığımız kremayı ortasını kesdiğimiz hamurlarımızın içine kaşık yardımıyla yada krema tüpüne koyup hamurlarımızın içini dolduruyoruz. En son olarak hazırladığımız çikolata sosunu hamur toplarımızın üzerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz.
Kremanın Yapılışı;

 
  • Vanilya hariç bütün malzemeleri iyice karıştırıp pişiriyoruz.Vanilyayıda ekleyip blendırla yada mikserle çırpıyoruz.
  • Çikolata Sosu; Bir paket çikolata sosunu 2.5 su bardağı süt ile pişiriyoruz Ilıyınca Hamurlarımızın üzerüne döküp servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun!...