Karamelize Şeftalili Muhallebi;
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı un
- 750 ml süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin;
- 3 yemek kaşığı bal(isteğe göre pekmez,esmer şeker)
- 2-3 adet şeftali
- 3-5 adet karanfil
Margarini tencerede eritin. 1 su bardağı unu ekleyip iyice kavurun. 750 ml sütü hızlıca karıştırarak tencereye ekleyin. Kaynayan süte, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin.Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Muhallebimizi bir kaba aktarıp mikser veya el blendırıyla en yüksek hızda tam 15 dakika karıştırın.Muhallebimizi arzu ettiğiniz kaba yada kuplara koyup buzdolabına kaldırın.Diğer taraftan şeftalilerimizin kabuklarını soyup dilimleyin.Yanmaz tavaya balınızı koyun, Ocağın altı kısıkla orta derecede yanmamasına dikkat edilerek balı karamelize edin. Karamelize edildikten sonra altı kapatılır ve önceden yıkanıp kabukları soyulup küçük küçük dilimlenmiş şeftaliler tavaya ilave edilir. Bir iki adet karanfil ekleyin ve karıştırın. Bir 5-10 dk beklenip muhallebinin üzerine eklenir. En az 2 saat buzdolabında bekletilip servis yapılır.
Malzemeler;
- 3 yemek kaşığı un
- 4-5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 çay bardağı pirinç
- Tuz
- Pul biber
- Nane
Yapılışı;
Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırın (Topaklanmasın diye). Sonra üzerine suyu ve tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynayan çorbanın içine yıkadığınız pirinçleri ekleyip pişmesini bekleyin ve piştikten sonra altını kapatın. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine naneyi ve pul biberini ekleyin.Tereyağı, nane, pul biber(isteğe göre) karışımını altını kapattığınız çorbanızın üstüne dökün. Bir iki kere karıştırıp tencerenizin kapağını kapatın. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilŞeftalilerin müthiş aroması nefis olmuştur...
Çorbada vazgeçilmezim...
Çorba ve muahllebi harika gözüküyor.Tatlıyı en kısa zamanda deniyeceğim.Ebru
YanıtlaSilikiside harika gözüküyor ellerine sağlık.en azından sen resimleri çekebilmişsin ben hiç çekemedim.bu hafta sonuda misafirim var bu sefer bende çekicem :D
YanıtlaSilellerine sağlık ikiside çok muhteşem olmuş sevgilerimle
YanıtlaSilmerhabalar
YanıtlaSilher ikside suan gözüme nefis görünüyor hele hele tatlı birazdaha bakarsam dayanamıyacagımı düşünerek sevgilerimi bırakıyorum ellerinize sağlık.....
Esra hanım merhaba ne zmanadır aradığım karamelize şeftatlili muhallebiyi sonunda buldum nasıl sevindim anlatamam resimler hiç dert değil telafi edersiniz ellerinize sağlık.Vildan
YanıtlaSilsütlü ve meyveli tatlilari cok sevdigim icin tam benlik olmus,elinize saglik
YanıtlaSilbereketli iftarlar
Tam şeftali mevsimi bu tatlıyı yapmazsak olmaz:)
YanıtlaSilelinize sağlık sevgili Esra
Her ikisi de enfesler, muhallebiye bayıldım harika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık ikisi de nefis görünüyor.hayırlı ramazanlar arkadaşım.
YanıtlaSilEllerinize saglik, 2 si de cok lezzetli tatlar.
YanıtlaSilBende hepinize çok teşlekkür ederim çorba hepimizin bildiği klasik bir tat ama karamelize şeftalili muhallebiyi denemenizi şiddetle tavsiye ederim...:)
YanıtlaSilİki lezzette muhteşem canım.
YanıtlaSilSevgiler.
Ben hakkım tatlıdan kullanıyım.
Ellerim titremeye başladı. Zor yazıyorum.
Yoğurt çorbasını çokk severim.ama muhallabiden hiç yemedim kesinlikle deneyeceğim
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler.
Esra arkadaşıma iyi geceler.Ziyaretin ve dahada önemlisi tanıştığımıza çok sevindim.Muhallebin çok nefis görünüyor arkadaşım ve değişik.Daha önce şeftalilisini hiç denemedim,ellerine sağlık canım,afiyet olsun.Bundan sonrada görüşmek dileğiyle.Sağlıcakla kal.
YanıtlaSilSevgiler
Iadeyi ziyaret edeyim dedim Esra. Blogun hayirli olsun (biraz gecikmenin simdi farkindayim:((. Niye guzel tariflerde yine gorusmek dilegiyle, guzel ramazanlar diliyorum.
YanıtlaSilmerhaba esra mimlendiniz...ve hakkettiğiniz ödülünüzü blogumdan alabilirsiniz...tebrikler
YanıtlaSilKaramelize şeftaliyi daha önce denemedim.Değişik ,lezzetli bir tatlı olsa gerek.Eline sağlık hepsi çok güzel.
YanıtlaSil