Uzun zamandır görüşmek isteyipte görüşemediğim okul arkadaşlarımla nihayet toplantık.Eski günlerden konular açılınca zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamdık.Heleki aramıza yeni katılan o minik ve güzel melek yüzüyle maskotumuz haline gelen Ceren ailenle birlikte uzun uzun ömür geçirmen dileğiyle.Bu arada koşuşturmadan masanın resmini çekmeyi unuttum son anda sadece kısırdan bir kare yakalayabildim.Bir dahaki görüşme tarihini belirleyip arayı uzatmamaya karar verdik
Malzemeler;
- 2 Bardak İnce Bulgur
- 1 Kuru Soğan
- 2Yemek Kaşığı Domates Salçası
- Sumak
- 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1.5 Limon Suyu
- Tuz
- Pul Biber
- 1 Adet Salatalık
- 2 Adet Domates
- 6-7 Yaprak Marul
- Yarım Demet Taze Soğan
- 3.5 Su Bardağı Sıcak Su
- Yarım Demet Maydanoz
- 2 Adet Domates
- 3-4 Adet Sivri Biber
Yapılışı;
Kısırlık bulguru kulanacağımız kaba koyup üzerine sıcak suyu döküp ,kapağını kapatıp kendi buharıyla yumuşaması için soğumasını bekliyoruz. Bulgur soğuyana kadar tüm yeşillikleri ve malzemeleri arzumuza göre doğruyoruz.Suyunu çekmiş olan bulgurumuza sırasıyla sıvı yağ, salça, limon suyu, tuz ,pul biber ve sumağı ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz.Son kuru soğanlarımızı ekleyip malzemelerle harmankanan kadar karıştırıyoruz..En son doğradığımız yeşilllikleri ekleyip harmanlayalım.Arzuya göre marulla süsleyip servis edilir.
Hımm yanında turşu hımm ellerine sağlık canım çok severim:))
YanıtlaSilEvet canım vazgeçilmezdir kısırın yanında turşu:)
YanıtlaSilKısır çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler.
Tşk ederim taze nane...
YanıtlaSilselamlar sevgiler
YanıtlaSilwww.yemekkahvekokusu.blogcu.com