Malzemeler;
- 3 Adet Yumurta
- Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
- Yarım Çay Bardağı Süt
- 1.5 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
- Alabildiği Kadar Un
İç Harcı için;
- 1,5 Su Bardağı Ceviz veya Fındık İçi
- 250 Gram Margarin Veya Tereyağı
- 1 Paket Mısır Veya Buğday Nişastası
Şerbeti İçin
- 7.5 Su Bardağı Toz Şeker
- 6 Su Bardağı Su
- 1/2 Limon Suyu
Karıştırma kabına bütün malzemeleri alıp kulak memesi kıavmından biraz daha sert olana kadar yoğurun . Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırın. Hamurları yuvarlayıp tepsiye dizin ve 15-20 dakika bekletin. Tezgaha nişasta serpiyoruz. Hamurları yemek tabağı büyüklüğünde bir şekilde açın. Hamurumuzu açarken üç kat olarak üst üste yağlayıp koyun. Hazırladığımız hamurları merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açın. Tepsiye serip üzerine ceviz veya fındık serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam edin. Son hamuru açtıktan sonra tepsiye serip kenarlarını içeri alıp sıkıştırın.Baklavamızı arzu ettiğiniz şekle göre dilimliyip kesin. Erittiğimiz margarin veya tereyağı ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyorun. 180 derecelik fırında ortalama 55-60 dakika pişirin. Üzeri kızarana ve kenarlardan birer parmak küçülene kadar fırında pişirin. Şerbetini için toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencerede 15 dakika kaynatın. Fırında pişmiş olan baklavamızın üzerine biraz ılıdıktan sonra şerbeti ılıkken dökün.
geçmiş bayramın kutlu olsun.
YanıtlaSilcanım geçmiş bayramın kutlu olsun.nice güzel bayramlara sevdiklerinle inşallah.
YanıtlaSilbende sevdiklerinşzle,
YanıtlaSilnice nice bayramlar yaşamanızı temenni ederim.
sevgiler
Geçmiş bayramını kutlarım.
YanıtlaSilKucak dolusu sevgiler bırakıyorum.
hmm nede nefis olur ev baklavasi...
YanıtlaSilsevgiler hayirli cumalar canim
geçmiş bayramın kutlu olsun sevgiler
YanıtlaSilHımmm bu baklavayı yeme şerefine ulaştığım için çok şanslıyım içindeki fındıklar kıtır kıtır mükemmel olmuştu ellerine sağlık bayram gelmeden bir tepsi daha istiyoruz Esra'cım :)
YanıtlaSilVildan yazarda ben eksik kalırmıyım vildan'ın dediklerine aynen katılıyorum ellerine sağlık canım grşüzere...
YanıtlaSil