Sanırım hiçbir zaman hayır diyemiyeceğim tatlıların başında gelir kabak tatlısı;babaannemin kendi elleriyle yatiştirdiği sonbaharın habercisidir kabak tatlısı bizim evde.Hem lezzetli bir tatlı olması hemde içerisindeki lifler sayesinde birazcık olsun diğer tatlılardan önce tercih ederim.Annemle blogumdan bahsederken, kabak tatlısının tarifini olup olmadığını sordu ve cevap hayır yayınlamadım henüz olunca annem şakınlığını gizleyemedi.Banada kabak tatlısını yaypıp blogumda yayınlamak kaldı.Eee birde kabak tatlısını gözü kapalı olarak yiyen bir eşiniz varsa yapmamak mümkün olmuyor.
- 2 Kilo Bal Kabağı
- 3.5 Su Bardağı Toz Şeker
- Bir Su Bardağı Dövülmüş Fındık veya Ceviz
Yapılışı;
- Ayıklanmış ve doğranmış kabakları yıkayın.
- Yıkadığımız kabakların sularını süzüp yayvan tencereye dizin.
- Toz şekeri kabakların üzerine serpip kapağını kapatıp, bir gece bekletin
- Beklettiğimiz kabakları ertesi gün orta ateşte kapağ yarım aralıklı olarak kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Soğuyup servis tabağına aldıktan sonra üzerine dövülmüş fındık serpip servis edebilirsiniz.