12 Temmuz 2009

Çilek Soslu Tavuk Göğsü


Eşimin kardeşinin arkadaşalrıyla ders çalışma günü olunca, banada birşeyler yapmak kaldı.Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bu sıcak havalarda buz gibi bir tatlı iyi gider diye düşündüm ve mutfağın yolunu tuttum. Hafif ve kolay yapımıyla yaz aylarında serinletici tavuk göğsü....

Malzemeler;
3 Kahve Fincanı un
3.5 Kahve Fincanı Toz Şeker ,
1 Litre Süt,
125 Gr Sana Yağ,
1 Paket Vanilya,
Yarım Su Bardağı Dövülmüş Çekilmiş Fındık,
1 Paker Çilek Sosu,

Yapılışı;

Tavuk göğsunu yapacağımız kabı ocağın üzerine alıp 125 gram yağı eritiyoruz eriyen yağın üzerine unu ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.Kavurduğumuz unun üzerine sütümüzü ve şekerimizi ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Kıvama geen muhallebinin altını kapatıp vanilyayı ekleyerek mikserle 5 dakika çırpıyoruz ve kullanacağımız kabın içerisine boşaltıp 2 saat buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.Ayrı bir yerde hazırladığımız çilek sosunu soğuyan muhallebimizin üzerine döküp tekrar soğumaya bırakıyoruz.En son olarak servis yapacağımız zaman çekilmiş fındıklarımı üzerine döküp servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun:)

7 Temmuz 2009

Kısır ve Kızlar Toplantısı



Uzun zamandır görüşmek isteyipte görüşemediğim okul arkadaşlarımla nihayet toplantık.Eski günlerden konular açılınca zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamdık.Heleki aramıza yeni katılan o minik ve güzel melek yüzüyle maskotumuz haline gelen Ceren ailenle birlikte uzun uzun ömür geçirmen dileğiyle.Bu arada koşuşturmadan masanın resmini çekmeyi unuttum son anda sadece kısırdan bir kare yakalayabildim.Bir dahaki görüşme tarihini belirleyip arayı uzatmamaya karar verdik

Malzemeler;
  • 2 Bardak İnce Bulgur
  • 1 Kuru Soğan
  • 2Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • Sumak
  • 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1.5 Limon Suyu
  • Tuz
  • Pul Biber
  • 1 Adet Salatalık
  • 2 Adet Domates
  • 6-7 Yaprak Marul
  • Yarım Demet Taze Soğan
  • 3.5 Su Bardağı Sıcak Su
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 Adet Domates
  • 3-4 Adet Sivri Biber

Yapılışı;

Kısırlık bulguru kulanacağımız kaba koyup üzerine sıcak suyu döküp ,kapağını kapatıp kendi buharıyla yumuşaması için soğumasını bekliyoruz. Bulgur soğuyana kadar tüm yeşillikleri ve malzemeleri arzumuza göre doğruyoruz.Suyunu çekmiş olan bulgurumuza sırasıyla sıvı yağ, salça, limon suyu, tuz ,pul biber ve sumağı ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz.Son kuru soğanlarımızı ekleyip malzemelerle harmankanan kadar karıştırıyoruz..En son doğradığımız yeşilllikleri ekleyip harmanlayalım.Arzuya göre marulla süsleyip servis edilir.