8 Nisan 2009

Fırında Köfte Patates













Köfte Malzemeleri;

  • yarım kg kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi, (ıslatılmış)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • yarım demet maydanoz, (ince doğranmış)
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak, (ince ince doğranmış yada dövülmüş)
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yumurta(Arzuya Göre)

Malzemeler;

  • 5 patates
  • karabiber
  • tuz
  • 3 domates
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı;

  • Köftelik malzemeleri hepsini yoğurup harç yapın. Hazırladığınız köftelik harcı 1-2 saat buzdolabında bekletin.
  • Fırın kabına yada kullanacağınız fırın tepsisini yağlayın. Elma dilimi şeklinde doğradığınız patatesleri baharatlarıda ekleyerek iyice karıştırarak tepsiye yayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup patateslerin üzerine rendeleyin yada küp küp doğrayın
  • En üst katmana hazırladığınız köfteleri dizin. Bir su bardağı ılık suyu kullandığımız fırın kabına dökün. Fırın kabının üzerine kabın üzerini folyo ile kapatıp 200 C fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  • Arzuya göre sivri biberde eklyebilirsiniz

Afiyet Olsun...